Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S će koristiti Touch-On-Display tehnologiju?
iphone5screen

iPhone 5S će koristiti Touch-On-Display tehnologiju?

Promjena u dizajnu koju je donio iPhone 5 oslikava se i na hardwareu i procesima korištenim u proizvodnji ovog uređaja. Među zanimljivijima je je in-cell tehnologija koja je omogućila da se touch senzori ugrade direktno na zaslon što se pokazalo kao dvosjekli mač. S jedne strane, uređaj ne koristi standardni digitizer te je zbog toga tanji i smanjuje se refrakcija svijetla na zaslonu, dok s druge strane zaslon nešto sporije reaguje na zadate komande u nekim ekstremnim situacijama.

Pojedini korisnici primjetili su ovaj problem kada su velikom brzinom prstom prelazili preko zaslona koji u tom slučaju nije registrovao svaku komandu. Kako bi se taj propust ispravio u Appleu rade na implementiranju nove Touch-On-Display tehnologije koju proizvodi Chimei Innolux (jedna od Foxconn podružnica), ili bar najnovija glasina želi da u to povjerujemo. Izvještaj u kojem se spominje da Apple već surađuje sa ovom tvrtkom objavio je The China Times a paneli koji koriste novu tehnologiju trebali bi se naći već na iPhoneu 5S .

Ono što je najvažnije, izvori kažu kako se ta promjena neće odraziti na debljini samog uređaja. Na slici iznad možete pogledati razliku između većine touch screen panela koji se koriste danas u odnosu na onaj koji se ugrađuje u iPhone 5. S obzirom da Appleovi iOS uređaji imaju reputaciju kao najfludiniji na tržištu, u interesu je kako same tvrtke iz Cupertinoa, tako i samih korisnika da se ovaj problem otkloni, ma koliko se on činio minoran.

 

Izvor: idownloadblog

  • Ja sam 112% siguran da intouch technology nema nikave veze sa nikakvim lagom na iPhoneu 5. MIslim ja ga imam vec mjesecima i nikada nista nisam primjetio u stvarnom zivotu. Gledam ovaj video koji govri o legu i smijem se. Neki danas sam drzao ovaj nahvaljeni Nexus 4 u ruci, on nemoze scrollati fluidno ni kroz email box a kamo li nesto ovako. What a joke! http://youtu.be/BnioM-nkhqc

  • Ma o kojem lagu pricas :o … Ide jos bolje od prijasnjih

  • Dejan

    Gluposti, radi ko vurica! U 2 mjeseca na dva komada nikad primjetio taj problem. Koja je svrha uopće tsko skrolati?