Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S će očitavati otiske prsta direktno sa zaslona?
iphone-fingerprint

iPhone 5S će očitavati otiske prsta direktno sa zaslona?

Već neko vrijeme šuška se kako će iPhone 5S imati biometrijski senzor koji će očitavati otiske prstiju dajući tom uređaju do sada neviđen nivo sigurnosti koja će otvoriti vrata čitavoj navali novotarija.

Prvobitno se smatralo da će taj senzor biti smješten direktno ispod Home gumba ali novi patent koji je danas objavio američki patentni ured priča potpuno drugu priču. Appleovci su patentirali tehnologiju koja će omogućiti očitanje otiska prsta direktno sa zaslona. Moramo priznati da bi to bilo mnogo prirodnije i elegantnije rješenje od senzora smještenog ispod Home gumba.

fingerprintiphone

Mnogi sada vide potvrdu za ovo u činjenici da je Lock Screen na iOSu 7 redizajniran tako da je pažnja sa klasičnog “slide to unlock” uklonjena. Ipak, čini se pomalo nevjerojatno da će Tim Cook i ekipa iskorisiti tehnologiju iz tek dobivenog patenta već kroz nekoliko mjeseci. Obično od odobravanja nekog patenta do ulaska te tehnologije na tržište prođe i po nekoliko godina. Ostaje nam da pričekamo jesen i vidimo kako će se situacija razriješiti. Što vi mislite? Druge iPhone 5S glasine pročitajte u nastavku:

 

Izvor: Patently Apple

 • A

  Isti telefon kao i prošli, sa čitačem otisaka prstiju. Kojem procentu korisnika to treba, ali baš treba?

  • RI

   Nije isti..iako vjerojatno tebi 4-4S i 5 isto izgledaju, vrlo su slični al svaki je uvijek sve tanji (i svaki put novi iPhone bude najtanji na trzistu) a nitko mi ne moze rec da ni to nije uspjeh! Strpat svu tu minijaturu unutra i jos od ultra kvalitetnog hardvera a uz nabrojano bude jos masu toga
   Poz :)

   • kazan

    Moj galaxy s4 je dosta tanji od sestrinog iphone 5 ;)

    • gran3001

     tvoj galaxy s4 je i kasnije izasel na trziste nego iPhone5

     • jon bilevod

      oko 1 godinu kasnije i samsung galaxy s 4 je puno veci zato imas vise mjesta za rasporedit i to sve….BITCH!

     • maja

      meni je samsung galaxy tanji ljepsi ima sve sto iphone moze sanjati…..

 • Guest

  nije mi jasno kako je galaxy s4(7.9 mm) tanji od iphone 5(7.6 mm) ??

 • Aco

  Sada će uz sve silne informacije, koje se prikupljaju o korisnikovin navikama na internetu, pozivima, porukama, GPS lokaciji itd. itsl. Moći da se pribavi i korisnikov otisak prstiju. Nije daleko dan kad će lopovu eksplodirati iPhone, jer DNK ne odgovara korisnikovoj (sudija Dred).

  Budućnost je svijetla…