Monday, 20 November, 2017
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S i iPhone sa zaslonom od 5″ dolaze ove godine?
5-inch_iPhone_mockup_lineup

iPhone 5S i iPhone sa zaslonom od 5″ dolaze ove godine?

Prisjetimo li se prošlogodišnjih glasina utvrdit ćemo kako je dosta njih bilo na mjestu te da je prezentacija iPhonea 5 otkrila vrlo malo toga što nismo znali ranije. Ove godine sa glasinama se krenulo prilično rano a, začuđujuće, one su opet prilično usaglašene. Po prvi put trebali bi smo dobiti bar dva nova iPhone modela što potvrđuje i nova glasina iz Kine na koju su nabasili na blogu MacRumors.

Originalni tekst (napisan na Kineskom) nađen je na siteu laoyaoba.com i u prevodu se može iskopati izjava anonimnog izvora, uposlenog u tvrtci jednog od Appleovih dobavljača komponenti, kako je u fabrikama vidio ne samo iPhone 5S nego i iPhone 6, sada već dio stalne postave glasina. Za iPhone 5S opet se tvrdi kako je u pitanju uređaj koji će izgledom nalikovati na iPhone 5 a iPhone 6 je uređaj sa tanjim kućištem i zaslonom koji mjeri gotovo 5 inča.

Iako nam se čini prilično hrabrom, ovu glasinu ne možemo tako lako odbaciti s obzirom da smo je u kratko vrijeme čuli više puta. Da li Apple uistinu sprema phablet (phone+tablet)? Da li ćemo vidjeti i jeftiniji iPhone ove godine? Pitanja je mnogo a odgovore nećemo dobiti tako skoro. Mogla bi ovo biti prilično zanimljiva godina.

 

Featured image credit: imore.com

 • Sven

  Na 9to5mac rekli su da je ova glasina netočna, nažalost :/

 • Bas mi je zao

  Prije su glasine bile zanimljive…, sada svako toliko izlazi novi iphone…,pa nekako gubi onu car iscekivanja uredaja…, tek je 5-ica izasla, evo vec izlazi 5s i 6-ca…,pa neki jeftinij iphoni… Isto je sa ipadom bilo…,nije proslo 6 mjeseci eto ga novi uredaj…. Valjda to mora biti tako, buduci da druge firme izbacuju mnogo jace uredaje, pa iphone vremenski zaostaje… Das za iphone 2 plate, a sutra ti odmah star…..

 • Ahhh, kad bi dio para i truda ulozili na konacno srede iOS (treba mu pravi makeover) ne bi bilo potrebe za stancanjem novog hardvera svakih 6 mjeseci….

  • c0ppo

   Nema smisla. Zasto davati dio para i vrijednog Apple vremena da bi se sredio iOS kad su korisnici i sa ovakvim iOS-om ocito prezadovoljni ? Pa svaki novi iPhone prodaje se ko lud.

   Samim time nije Apple lud/glup. To smo mi koji ga i dalje podrzavamo svojim kupnjama njihovih gadgeta :)

 • Maki

  Appleu je kompas pobudalio, ali skroz ! Jednostavno vise nemaju “ono nešto” ??? Bojim se da ce stopama HTC-a ? Bojim se???

 • Ma koliki ekran!!!!

  Ma sta nije apple rekao da je dovoljan 3.5″-incni ekran zbog toga da se moze koristiti palcem jedne ruke…, veliki samsung ne valja ono..,ovo!! Hee.., sada odjedno 4-incni, pa evo i 5-incni…., eh moj apple sve si rekao i porekao!

 • ArminB

  Telefoni im izlaze jednako brzo koliko i iOS…
  4 i 4s sad postaju stari mobiteli

  • U usporedbi sa kim? Pa iPhone izlazi jednom godisnje. Druge kompanije izbace pet modela u istom roku.