Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S isporučivat će se sa safirnim Home gumbom koji će čitati otiske?
iphone-fingerprint

iPhone 5S isporučivat će se sa safirnim Home gumbom koji će čitati otiske?

Uslijed obiteljskih i drugih obaveza naše uredništvo je uspjelo prespavati protekli nam vikend. Ipak, ne sumnjamo kako su mnogi od vas već načuli glasinu kako Apple sprema event za 10. rujan na kojem će vjerovatno biti predstavljen iPhone 5S, možda čak i iPhone 5C tko zna što još drugo.

Na krilima te konkretizacije datuma stiže nam još jedna glasina potekla od starog, inače prilično preciznog i dobro potkovanog, znalca po imenu Ming-Chi Kuo. Iako se već mjesecima razmatraju mogućnosti kako će iPhone 5S imati biometrijski senzor, Kuo ovaj put dolazi sa još svježijim informacijama. Naime, on vjeruje kako će Apple na novom iPhoneu ugraditi (umjesto udubljenog) ispupčeno Home dugme načinjeno od safira koje će sakrivati senzor za očitanje otisaka prstiju.

Još od prvog iPhonea svaki iUređaj imao je konkavni Home gumb ali da bi ispod njega smjestio biometrijski senzor potrebno je i više prostora. Iz tog razloga Kuo je uvjeren da će Apple pokleknuti pod logikom ugradnje konveksnog Home gumba. S druge strane, ispupčeni dio povećava mogućnosti njegovog oštećenja koja bi se ovdje trebala smanjiti korištenjem safira koji je u prirodi drugi po redu dragi kameni s aspekta čvrstoće.

Čini se kako nam je ostalo manje od mjesec dana da utvrdimo koje su glasine bile ispravne a koje pogrešne. Pregled najzanimljivijih provjerite u nastavku:

 • robee

  Najtuznije je sto ce ostati 4” display :(

  • pavaroti

   I treba da ostane, rahat telefon staviš u džep, a display od 4 inch nije toliko za potcijeniti. Sad što konkurencija pravi veće displaye to je do njih, i više su osjetljivi, i ne znaš kud bi sa telefonom kad podješ negdje. Sve do 4.5 inch je realno, sve iznad je previše što jest jest…

   • robee

    Slazem se da bi bilo sasvim ok da bude 4.5”….

    • disconnected

     4.7” najbolji, imao ga na htc one x. veći display ne treba :)