Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S – Sony će isporučivati kameru sa 13MP?
iphone-camera

iPhone 5S – Sony će isporučivati kameru sa 13MP?

Razne su glasine u opticaju za ovogodišnji iPhone. Dosta je zagovornika ideje o nekoliko različitih modela: jedan povoljniji iPhone, iPhone 5S pa čak i veliki iPhone sa zaslonom od 4,8″.

Ne morate biti ni analitičar niti veliki poznavalac prilika u tehnološkom svijetu da pogodite kako će iPhone 5S imati brži procesor u odnosu na svog protivnika te unaprijeđenu kameru. Koliko unaprijeđenu? Ekipa sa bloga iLounge misli da će senzor kamere na iPhonenu 5S imati čak 13MP te da ga isporučivati Japanski div Sony. Poznato je da je još od iPhonea 4 svaka iPhone generacija imala kameru koja je bila među najboljima na tržištu pametnih telefona. iPhone 4, 4S a sada i iPhone 5 sasvim su sposobni “škljocnuti” vaše uspomene na odgovarajući način a ništa drugo ne očekuje se ni od nasljednika.

Šest pravila koja će vam pomoći uslikati bolje fotografije.

Na iLounge su objavljena i kodna imena prototipa za iPhone 5s: N51 i N53. Govori se kako će oblik uređaja pratiti iPhone 5 (velikog li iznenađenja) i već pomenuta kamera koja bi trebala donijeti dodatni napredak u kvalitetu fotki, naročito onih napravljenih pri slabom osvjetljenju.

Kao i obično, na ovom mjestu upozorit ćemo da su ovo tek vesela nagađanja kojih ćemo čuti još mnogo u narednim mjesecima. Što bi vi voljeli vidjeti na iPhoneu 5S?

  • Josip

    Naporni su s tim megapixela. Ionako je za kvalitetnu fotografiju najbitniji senzor. Neka ostane 8mpx,ali recimo mogu unaprijediti da je bolja oštrina pri 2x i 4x zoomu,da nije zrnasta kao sada. To bi bio pomak. Uzeo sam prošle godine na ebayu objektiv za 4s i ostao sam paf kakve se fotografije dobivaju na mobu uz pomoč objektiva i tronošca koji dolazi u kompletu za nekih 20$. Na mobu se locka njegov fokus te fokusirate sliku samo manualno preko objektiva i dobivate prave fotke sa depth of field,naravno,poželjno slikati preko slušalica ili timera jer slike znaju biti mutne ako se dira mobitel.

  • ivan

    Naravno da ce sony isporucivati…, ona saony exspiria z je premocna, jednostavno preljepa, kamera 13 mpx slika i snima u hdr-u i full hd-u…., odusevljen sam!!!

  • Galaxy

    Nazalost to je losa vijest ako ce Sony isporucivati svoj 13MP senzor koji je na testovima losiji od sadasnjeg senzora u iPhoneu 5, a isti taj senzor iz Xperie Z nalazi se i u novom Samsungu Galaxy S4 koji je isto tako korak unazad sto se kamere tice u odnosu na S3.