Tuesday, 20 October, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 5S – veći izbor boja, NFC i drugo?
ipodtouch5g

iPhone 5S – veći izbor boja, NFC i drugo?

Prošlog tjedna vidjeli smo fotke nečeg što bi trebalo biti stražnje kućište iPhonea 5S. Sa tom glasinom službeno smo i ozbiljno otvorili sezonu nagađanja oko nasljednika telefona koji se u džepovima korisnika nalazi tek par mjeseci. I mi bi voljeli da su glasine još pričekale ali tu se više ne može ništa. Spremni za novu rundu glasina?

Peter Misek analitičar je tvrtke Jefferies koji voli pričati o budućnosti Apple uređaja. On vjeruje kako će Apple predstaviti iPhone 5S u lipnju naredne godine a u promjene koje će ovaj uređaj donijeti ubrajaju se bolja kamera, NFC i (konačno) mogućnost odabira drugih boja osim bijele i crne. Prije nego što krenemo sa detaljima Misekove najave primjetit ćemo da i on koristi naziv “iPhone 5S” pa nam se čini kako već imamo konsenzus oko toga.

O Appleovom odnosu sa NFC tehnologijom, takođe, smo govorili prošlog tjedna. Njena implementacija u stvarni život mogla bi biti mukotrpna i u SADu (o ostatku svijeta da ne govorimo) a ako se ekipa iz Cupertinoa odluči utrpati NFC čip u slijedeći iPhone onda će to biti samo zbog toga što imaju odličnu ideju kako da ga iskoriste.

Misek pretpostavlja da će 5S, slijedeći primjer pete generacije iPod toucha, biti dostupan u nekoliko boja. Bilo bi to zanimljivo osvježenje i vjerojatno je će to biti idealan trenutak za takvo što, ali ruku na srce, ovakvu glasinu čujemo barem jednom svake godine.

Zadnja na programu je kamera. Ona bi trebala dobiti još značajniji upgrade u odnosu na prethodni model te omogućiti iPhoneu 5S da preuzme titulu najboljeg fotića među pametnim telefonima od Nokiae Lumia 920. Logičan korak naprijed.

Što vi mislite, da li će se Apple ponovo ugristi za rep pa predstaviti novi iPhone tako rano? Sigurno je samo da ćemo uskoro biti preplavljeni glasinama.

Izvor: Business Insider

  • Kad svi nagadjaju i imaju svoje stavove, da dam i ja jednu analizu. Mislim nije tesko pogoditi da ce noviji iPhone imati brzi cip, vise memorije i bolju kameru. To je razvoj tehnologije. Pitanje je, sto ce nam iPhone donjeti sto sada nemamo te ce nam pojednostavniti zivot i dati Samsungu nesto da kopira. Stvari kao bezicno punjenje bez koje kakvih jastucica. Neki novi biometricku sigurnost. Retina scan ili neki finger print scan. Odmah da kazem da je ne vjerujem da ce iPhone biti u vise boja ili da ce imati NFC. NFC je bezkoristan u 99% trzista a iPhone u bojama bi unistio prodaju dodatne opreme. Zasto to raditi, kad mogu zaraditi i na iPhonu i na maskici? Ovaj Misek kao i svi analiticari laprdaju gluposti kako bi dizali ili spustali cjenu dionica ovisno o tko im je klient.

  • darko

    opet ce na ovcama zaraditi na istom telefonu 2 godine za redom…

    by apple frik ;)

  • Dejan

    Definitivno će ići na veči ekran jer će vidjeti po rezultatima prodaje da to ipak ide i da ljudi traže. Osobno bi volio da trenutni prošire 5 mm i da naprave još jedan model 4.5-4.7″ pa nek narod bira.