Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 5se i iPad Air 3 u prodaji već od 18. ožujka?
ios9-iphone-ipad

iPhone 5se i iPad Air 3 u prodaji već od 18. ožujka?

Ranije tokom ovog tjedna čuli smo glasinu kako Apple planira event za 15. ožujak na kome će biti prestavljeni novi 4″ iPhone 5se i treća generacije iPad Air tableta. 9to5Mac sada preko svojih, inače prilično pouzdanih, izvora saznaje kako Apple neće gubiti puno vremena pa će se ti uređaji u prodaji naći već 18. ožujka.

S obzirom da će se predstavljanje i tržišna dostupnost odigrati istog tjedna, Mark Gurman smatra kako Apple uopšte neće nuditi prednarudžbe za ove uređaje. Pokaže li se ovo istinitim bit će to iskorak od Appleovog uobičajenog metoda da iPhone, iPad i iPod touch modeli se ponude tržištu tjedan ili dva nakon predstavljanja. Za sad se čini kako će ovaj put biti dostupan dovoljan broj novih uređaja te da će sve biti na svom mjestu i garantovati uspješan početak prodaje kao i inače. Naravno, ovaj datum označio bi početak prodaje u SAD, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i drugim visoko razvijenim tržištima ali ne sumnjamo kako će ovi uređaji dugo čekati dok se ne pojave u našim dućanima.

iPhone 5se je postao javna tajna tokom minulih mjeseci te znamo da će u kućištu sličnom iPhoneu 5s nositi (vjerovatno) Apple A8 čipset iz iPhonea 6 skupa sa NFC čipom koji omogućava Apple Pay. iPad Air 3 bi mogao biti umanjeni iPad pro sa 4 zvučnika, Smart Connector i Apple Pencil podrškom. Da li će svi detalji biti pogođeni vidjet ćemo za nešto više od mjesec dana.