Friday, 25 September, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 6 će se isporučivati sa potpuno reverzibilnim Lightning kablom?
USB-regular-vs-reversible-Sonny-Dickson-001

iPhone 6 će se isporučivati sa potpuno reverzibilnim Lightning kablom?

Prije nekoliko dana blogosferom su počele kružiti slike naredne generacije Lightning kabla sa reverzibilnim USB konektorom (može se uključiti u USB port bez obzira na orijentaciju, baš kao i Lightning kabl u iPhone).

Lightning-to-USB-cable-fully-reversible-retail-box-uSwitch-001

Sada je stranica uSwitch.com objavila nove slike ovih kablova u njihovom pakiranju. Dakle, ove glasine žele nas navesti da pomislimo kako će novi iPhone i iPad modeli, koji će biti predstavljeni ove jeseni, isporučivati sa ovim novim kablom. Osnovna pretpostavka je da se ovdje radi o novom USB 3.1 Tip C konektoru, a pojedine publikacije su čak izjavile da iTunes prepoznaje kabl kao službeni Apple proizvod.

Zagledamo li se malo bolje u današnje slike kablova u pakiranju možemo primjetiti da nedostaje Apple logo koji se uobičajeno nalazi iznad “Lightning to USB Cable” teksta s prednje strane.

Apple-Lightning-to-USB-cable-retail-box-001

 

Slike ovog kabla sa reverzibilnim USB konektorom objavili su i Sonny Dickson, blog Nowhereelse i drugi. Zanimljivo je i to da je Apple prošle godine prijavio patent za ovakav tip USB konektora te je moguće da nam još jednom žele olakšati život. Je li vama dosadilo gledanje s koje strane kopčate USB kablove?