Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 6 još nije izašao ali futrolice za njega su već spremne!
Etui-Silicone-iPhone-6-04

iPhone 6 još nije izašao ali futrolice za njega su već spremne!

U ovom trenutku tek je manji broj ljudi upoznat s tajnama iPhonea 6. Ipak, glasina ne nedostaje a vođeni njima proizvođači zaštitnih futrola i ostalih drangulija za mobilne uređaje iz Kine već se spremaju tržište preplaviti jeftinim caseovima.

Prošlog tjedna Ming-Chi Kuo je izbacio izvještaj prema kome on smatra da će power tipka na iPhoneu 6 biti premještena na stranu uređaja. Vođeni njegovim autoritetom brojni proizvođači popratne opreme su na sajmu elektronike u Hong Kongu već izložili svoje futrolice za iPhone 6! Ovaj plavi case prepoznatljivog dizajna “ulovili” su na Francuskom blogu Nowhereelse.

Etui-Silicone-iPhone-6-06

Pored bočnog isječka za novu power tipku, na ovom casu možemo vidjeti i prostor predviđen za duguljaste tipke za pojačavanje/smanjivanje zvuka (slično kao kod iPhonea 5c) te prostor za prekidač vibracije na njegovom uobičajenom mjestu.

Pretpostavlja se da će power tipka biti premještena na bok kako bi se njome lakše upravljalo unatoč većim gabaritima uređaja (zaslon od 4,7″), dok se tanji profil volume gumbića objašnjava činjenicom da se očekuje da iPhone 6 bude debeo samo 7mm što ne ostavlja puno prostora za kružne tipkice koje pamtimo još od iPhonea 4.

Etui-Silicone-iPhone-6-03

Trenutno se vodi debata oko toga kada će iPhone 6 biti dostupan na tržištu. I dok jedni tvrde da će to biti u lipnju, odmah poslije WWDCa, drugi su ubijeđeni da ćemo čekati do jeseni. Tko je u pravu vidjet ćemo za manje od 2 mjeseca na WWDCu. Glasinama nikad kraja…

 

 • Vlado

  Zemlja izlazećeg sunca je Japan, ne Kina…

  • Drazen Kisic

   My bad, spominjala se i jedna Japanska publikacija u izvještaju pa sam zatiltao. Hvala na tipu!

   • Vlado

    Ma nema frke, urednik sam u izdavaštvu, pa mi je to profesionalna deformacija! :)