Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 6 mogao bi imati Ultra Retina zaslon i A8 čip clockan na 2,6 GHz?
iphone-6-koncept

iPhone 6 mogao bi imati Ultra Retina zaslon i A8 čip clockan na 2,6 GHz?

Ovog vikenda izronila su čak dva izvještaja sa svježim i podgrijanim glasinama o iPhoneu 6.

Autor prvog izvješća je analitičar Sun Chang Xu. Čovjek, navodno, ima solidne izvore u Appleovom proizvodnom lancu koji su mu došapnuli kako će iPhone 6 ima tri nova senzora koji će mjeriti atmosferski pritisak i vlažnost zraka te temperaturu. Iako se dosta toga može izgubiti u prijevodu, zapadne kolege vjeruju kako ovdje nije riječ o senzoru koji mjeri krvni pritisak i koji će se navodno ugrađivati u iWatch.

Drugi set glasina je na Twitteru lansirao poznati Sonny Dickson, poznat od ranije po svojim dobrim izvorima i preciznim predviđanjima. Sonny smatra da će debljina iPhonea 6 iznositi samo 0,22″ (iPhone 5s mjeri 0,30″), da će se isporučivati sa novim Ultra Retina zaslonom gustine 389 ppi te da će novi Apple A8 čip biti clockan na 2,6 GHz.

sonny_dickson_tweet

Sonny jeste u par navrata griješio u prošlosti ali napominje kako bi ove specifikacije mogle biti stvarne. Ruku na srce, u njegovim navodima nema naučne fantastike i zvuče prilično realno. Skupa sa većim zaslonom, novim senzorom kamere od 10MP i 2GB RAMa, sada bi mogli smatrati da imamo dosta podataka o tom uređaju, ali do rujna ima još mnogo, mnogo vremena…

Napomena: autor ilustracije na naslovnoj slici je Arthur Reis.

  • 666

    Nema EKG i kompresor za dopumpavanje pneumatika?

    • Ivo

      Nesto Profesionalno !