Thursday, 1 October, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 6 ostaje na 1GB RAM memorije?
Apple-A8-mockup-001

iPhone 6 ostaje na 1GB RAM memorije?

Sudeći po glasinama koje su ponavljali razni izvori, u blogosferi trenutno vlada mišljenje kako će Apple A8 čip koji će pogoniti iPhone 6 imati četiri jezgre clockane na 2GHz. Druge informacije, poput broja jezgri grafike, nisu poznate a blog GforGames sada prenosi priču po kojoj će iPhone 6 ostati na samo 1GB radne memorije.

Prema šematskom prikazu koji je na Weibo objavila Kineska kompanija GeekBar (koja se inače bavi opravkom Apple uređaja), iPhone 6 će kao i modeli 5, 5c i 5s imati 1GB RAM memorije. Iako ekipa sa GforGames nije bila u mogućnosti da potvrdi glasinu, naglašavaju kako je GeekBar i u prošlost bio važan izvor sa jakim vezama u kompanijama koje rade kao dobavljači za Apple.

iPhone-6-1GB-of-RAM-Geekbar-001

iOS je kao operativni sustav optimiziran da ne iziskuje ogromne količine RAMa pa tako iPhone modeli 5 i 5s sa 1GB RAMa nemaju problema da se nose sa svojom Android konkurencijom koja ima dvostruko više memorije. Ipak, iPhone 6 kao uređaj od kojeg se očekuje da ostavi dubok trag na tržištu trebao bi se i morao isporučivati sa podvostručenom memorijom. Što vi mislite?