Friday, 30 October, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 6 sa 5,5″ zaslonom imat će optičku stabilizaciju slike?
iphone-5s-camera

iPhone 6 sa 5,5″ zaslonom imat će optičku stabilizaciju slike?

Iako je tek lipanj, a iPhone 6 tek treba da uđe u proizvodne pogone da bi ga vidjeli u rujnu, glasine po običaju divljaju. Čuli smo dosta toga: da će se proizvoditi dva modela sa različitim veličinama zaslona, da će imati mnogo senzora, da će konačno dobiti NFC i bežično punjenje a posljednja opcija o kojoj se govorka je optička stabilizacija slike (optical image stabilization – OIS).

Kevin Chen i John Vinh, analitičari tvrtke Pacific Crest Securities, navode kako će veća, phablet inačica iPhonea 6 imati kameru sa mogućnošću optičke stabilizacije slike. Navodno se ta opcija neće naći u “običnom” modelu sa zaslonom od 4,7″ kako bi se stvorila kakva takva razlika između dva modela, odnosno, kako bi postojali argumenti za razne vrste kupaca.

Ovakva opcija skuplja od klasičnih auto focus riješenja, a s obzirom da se očekuje kako će iPhone 6 5,5″ biti bar 100$ skuplji od manjeg modela moguće je da će imati još premium nadogradnji. Glasinu je potvrdio i inače pouzdani Ming-Chi Kuo, koji OIS opciju u skupljem modelu objašnjava nedovoljnom količinom senzora koji se mogu proizvesti u kratkom periodu. Ostaje nam da nastavimo pratiti razvoj situacije.

 

Story credits: MacRumors