Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 6c će umjesto A9 čipa ipak koristiti A8?
iPhone-5s-Gold-Black-Standing-Angle-1280x853

iPhone 6c će umjesto A9 čipa ipak koristiti A8?

Priča o novom, početnom iPhoneu sa 4″ zaslonom se proteklih tjedana toliko zahuktala da čak i prekaljeni veterani tehnološki orijentirane blogosfere već polako vjeruju da je izlazak tog uređaja neminovan. Ming-Chi Kuo je prvi toj priči dao nešto ozbiljniji glas, a japanski blog Macotakara sada ispravlja neke detalje.

Blog koji inače uživa solidan ugled i koji generalno zna “namirisati” glasine koje se pokažu tačnim, danas je objavio članak sa novim navodima njihovih anonimnih izvora. Ako im je vjerovatni, iPhone 6c će podsjećati na varijaciju iPhonea 5s (kodno ime je iPhone 5s Mark II) ali sa unaprijeđenim hardwareom posuđenim iz iPhone-a 6. To dovodi do zaključka da će ovaj uređaj koristiti Apple A8 procesor, umjesto A9 koji zagovara Kuo, te će imati 1GB radne memorije.

Prema njihovim navodima uređaj je gotovo spreman pa bi mogao biti plasiran na tržište čak i nekad oko praznika. S obzirom da iPhone 5s i dalje ima poklonika ovo ne bi bio nelogičan korak. Ipak, zadržat ćemo euforiju dok ne saznamo nešto konkretnije.