Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s će biti neznatno deblji zbog Force Touch tehnologije?
iPhone-6-gray-silver-gold-back-camera-e1422282932304

iPhone 6s će biti neznatno deblji zbog Force Touch tehnologije?

Jedna od najupornijih iPhone 6s glasina ove sezone bila je ta da će nova Apple perjanica ove jeseni dobiti Force Touch tehnologiju zaslona koju već koristi Apple Watch i koja prepoznaje da li ste samo dodirnuli ili više pritisnuli staklo zaslona. Njen zagovornik je i već legendarni Ming-Chi Kuo i upravo je ovaj analitičar u svom najnovijem dokumentu za ulagače tvrtke KGI Securities otkrio još detalja o nadolazećem uređaju. Japanski blog MacOtakara je pribavio primjerak tog dokumenta i javno ga objavio.

Kuo je od svojih izvora saznao da bi iPhone 6s i 6s Plus trebali, u odnosu na svoje prethodnike, biti deblji za 0,2 mm, te širi i viši za oko 0,15 mm. Razlog tom gotovo neznatno povećanju dimenzija je upravo prisustvo Force Touch tehnologije u ovim uređajima. Kuo je već ranije naveo kako će to biti paradna funkcija novih iPhone modela i s obzirom da bi to dramatično promijenilo i poboljšalo iskustvo korištenja iOS sustava lako je složiti se sa tim. Više detalja nije navedeno ali je analitičar još jednom potvrdio svoje ubjeđenje kako će Apple za kućište iPhone 6s modela koristiti novu series 7000 leguru aluminija koja se već koristi u Apple Watch Sport modelu i koja je puno čvršća.

Kako vrijeme odmiče postajemo sve više sigurni u prisustvo Force Touch tehnologije u novim iPhone modelima i malo je reći da nas zanima kojim će trikovima iOS 9 biti obogaćen u pogledu interakcije sa samim sučeljem. Ostaje nam samo da čekamo do jeseni.