Friday, 25 September, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s će imati napredniju Force Touch tehnologiju (3D Touch)
forcetouch1

iPhone 6s će imati napredniju Force Touch tehnologiju (3D Touch)

Appleov, sada već tradicionalni, rujanski iPhone event udaljen je samo nekoliko dana i malo je tajni o iPhoneu 6s i 6s Plus koje već ne znamo. Sigurno je da će novi modeli koristiti Force Touch tehnologiju koja je debitovala na Apple Watch i novim MacBook uređajima ali nove glasine upućuju da bi za iPhone ona mogla biti još kompleksnija.

Izvori koji su progovorili za 9to5Mac kažu kako će iPhone 6s modeli korisiti 3D Touch tehnologiju koja bi donijela još više funkcionalnosti iOSu. Ova varijacija Force Touch tehnologije bi osim laganog dodira i manjeg pritiska na zaslon trebala razlikovati i nešto jači pritisak. Ovo su tri nova načina kontekstualnog komandovanja sučeljem koje bi većina developera mogla uskoro ugraditi u svoje aplikacije dajući im dodatne mogućnosti.

Od ove tehnologije profitirao bi i iPad Pro za koji se očekuje da će biti predstavljen kroz nekoliko tjedana i da će imati i neku vrstu olovčice. Budite sa nama i u srijedu kada ćemo praviti pregled svih noviteta koje nam Apple predstavi.