Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s i 6s Plus imat će zaslone još veće rezolucije?
apple_iphone_6_3

iPhone 6s i 6s Plus imat će zaslone još veće rezolucije?

Moramo priznati kako su ove godine glasine vezane za buduće iPhone modele bile više no oskudne. Pažnju tehnološki orijentirane blogosfere zaokupio je Apple Watch, pa ako taj gadget nije zaokupio vaša interesovanja malo se drugih novosti moglo pročitati. Ipak, kako se približava rujan u kojem će vjerovatno biti predstavljeni iPhone 6s i 6s Plus, tako i nove glasine izlaze na vidjelo.

Po izvještaju Feng bloga iz Kine novi iPhone modeli bi mogli imati zaslone još veće rezolucije. Prema tim glasinama 4,7″ iPhone 6s mogao bi imati full HD 1080p zaslon dok bi veći phablet model iPhone 6s Plus imao 2K zaslon. Same dimenzije, 4,7″ i 5,5″ bi bile zadržane. To bi bio značajan napredak uzevši u obzir da trenutno iPhone 6 ima zaslon rezolucije 1334 x 750 a iPhone 6 Plus 1920 x 1080.

Proizvođači Android telefona već par godina se nadmeću sve većim rezolucijama ekrana na svojim perjanicama a toj trci bi se, ako je vjerovati ovoj glasini, priključio i Apple. Cijela priča je, naravno, još u području špekulacija pa ćemo sud o tome ostaviti za jesen. Sve novosti na Omizio blogu možete pratiti i putem naše Facebook stranice.

  • Igor

    Moze li mi neko objasniti KOJA SVRHA vece rez?

    • U biti nikakva. Malo će bolje sve izgledati na zaslonu ako imas perfketan vid. Ili ako približiš uređaj očima. Retina zaslon već ima dovoljno veliku razlučivost od iPhonea 4 da ne možeš vidjeti individualne pixle. Veća rezolucija prati Android uređaje koji je bezveze dižu razlučivost da bi palili raju koja se pali na veće brojeve u specifikacijama. U biti neće biti neke velike razlike.

  • asdf

    ne treba nam veca rezolucija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!