Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s i Apple Watch 2 doći će sa poboljšanjima
Apple-Watch-iPhone

iPhone 6s i Apple Watch 2 doći će sa poboljšanjima

S početkom ljetne sezone raste i temperatura glasina u Apple blogosferi. Novi set glasina dolazi nam ponovo iz Azije, kontinenta na kojem su smješteni svi Apple proizvodni partneri i iz kojeg, po običaju, informacije o novim Apple uređajima prvo procure.

Prvu glasinu prenosi Korejski blog Naver koji navodi kako će izmjene na slijedećoj generaciji Apple Watch sata biti minimalne. Njihov izvor je siguran kako će Apple Watch 2 imati fleksibilne OLED zaslone koje će proizvoditi kompanije Samsung i LG (oba giganta iz Koreje kao i publikacija). Takođe, na uređaju se neće mijenjati veličina, oblik ali navodno Apple želi da sat bude tanji. Rezlucija zaslona bi ostala ista ali uz unaprijeđenu vidljivost na Suncu.

Druga glasina potekla je od jednog uposlenika Foxconna u Taiwanu koji je postao neke detalje o iPhoneu 6s na Kineskoj društvenoj mreži Weibo. Priču prenosi Phone Arena i prvi put čujemo pikanterije kako će novi iPhone nuditi pink aluminijsko kućište (umjesto Rose Gold opcije), a koje će biti upareno sa bijelim prednjim dijelom. Prednja “selfie” kamera bi dobila novi senzor od 5MP a stražnja kamera senzor od 12MP, dok bi brzina rada Touch ID senzora mogla biti povećana za čak 30%.

Opet treba napomenuti kako je ovdje riječ o glasinama koje treba uzeti sa debelom rezervom, naročito stvari kao pink aluminijsko kućište iPhonea 6s za koje čujemo po prvi put.

Pogledajte i ostatak stvari koje možemo očekivati na iPhoneu 6s u članku – iPhone 6S, sve što znamo o novom uređaju do sada.