Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s imat će 12MP kameru, 2GB RAM memorije?
iPhone-6-gray-silver-gold-back-camera-e1422282932304

iPhone 6s imat će 12MP kameru, 2GB RAM memorije?

Ako pratite glasine vezane za Apple proizvode onda ste sigurno već čuli za ime Ming-Chi Kuo. Analitičar uposlen u tvrtci KGI Securities ima gotovo savršen “dosije” kad je u pitanju predviđanje Appleovih poslovnih planova, a u novim bilješkama koje su dostupne klijentima pomenute tvrtke Kuo otkriva neke nove, ali i stare detalje, za narednu iPhone generaciju.

Kuo očekuje kako će iPhone 6s i 6s Plus biti pokretani novim Apple A9 čipom sa 2GB radne memorije. To je ne samo dvostruko više RAM-a od trenutne postave nego je i riječ o bržoj LPDDR4 memoriji. Najveća novost će biti korištenje Force Touch tehnologije zaslona a napredak će vidjeti i kamera čiji senzor će imati 12MP. Rezolucija, kao i veličine zaslona od 4,7″ i 5,5″ će ostati iste.

Kuo također predviđa da će Apple imati značajnijih problema sa proizvodnjom dovoljne količine jedinica novih uređaja zbog činjenice da je nova Force Touch tehnologija izrazito komplikovana. Pored nje, iPhone 6s modeli će od Apple Watch pametnog sata preuzeti i Rose Gold boju kućišta, te vjerovatno i novu aluminijsku leguru koja je 60% čvršća od one koja se koristi sada. Kao što smo već navikli, novi iPhone 6s modeli trebali bi biti predstavljeni na jesen kada ne trebamo očekivati novi 4″ iPhone model.

 

Story credit: MacRumors