Monday, 20 November, 2017
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s modeli će koristiti Force Touch tehnologiju?
11966-5441-force-touch-example-l

iPhone 6s modeli će koristiti Force Touch tehnologiju?

Još u siječnju čuli smo prve glasine o nasljednicima iPhone 6 modela nakon čega je uslijedilo zatišje. AppleInsider sada ima nove izvore koji su bili voljni progovoriti za ovu publikaciju te otkriti druge detalje o uređajima koje nećemo vidjeti sve do jeseni.

Za početak, Apple će zadržati “s” nomenklaturu te ćemo ove godine dobiti iPhone 6s modele. 4,7″ model nosi interno kodno ime N71 a 5,5″ phablet inačica N66. Ponovo se spominje dolazak Force Touch tehnologije na Apple pametne telefone, nakon što će nju korisnici vidjeti na Apple Watch pametnom satu nekad u travnju. Podsjetimo se, Force Touch tehnologija podrazumijeva korištenje elektroda oko zaslona Apple Watch uređaja te je u stanju razlikovati dodir od pritiska na zaslon, te korisniku shodno tome ponuditi različite kontekstualne komande. Pod uslovom da ovaj novitet stvarno nađe svoj put do iPhone 6s modela Apple će morati cijeli iOS prilagoditi za korištenje novih opcija, te developere opskrbiti potrebnim alatima kako bi se iste mogle ugraditi u njihove aplikacije.

Jedan od izvora je rekao da se Apple čak poigravao sa idejom da Force Touch ubaci u iPhone 6 modele prošle godine, ali su se zbog izvjesnih problema sa kalibracijom odlučili protiv toga. Iako pretpostavljamo da će iPhone 6s i 6s Plus nalikovati svojim prethodnicima, bit će zanimljivo pratiti glasine kako bi stekli dojam o tome kako Apple ove uređaje želi učiniti dovoljno zanimljivim korisnicima.