Saturday, 18 November, 2017
Home >>> Glasine >>> iPhone 6s mogao bi se isporučivati sa 2GB RAM memorije i Apple SIM karticom?
iphone-6-camera

iPhone 6s mogao bi se isporučivati sa 2GB RAM memorije i Apple SIM karticom?

Mnogima od nas se i dalje čini da je od prezentacije iPhone 6 modela prošlo tek par tjedana, ali realnost je drugačija pa se tako i glasine vezane za iPhone 6s sve češće viđaju po blogosferi.iPhone 6 i 6 Plus imaju 1GB radne memorije te im je potrebna SIM kartica nekog od operatera da bi mogli obavljati svoje zadaće. AppleInsider jučer izvještava kako će obje te stavke promijeniti na njihovim nasljednicima.

Prema njihovim izvorima, iPhone 6s i 6s Plus će konačno dobiti 2GB RAM memorije kako bi se još brže nosili sa zadacima koji se pred njih postavljaju. Isti izvor također navodi kako će se oba uređaja isporučivati sa Apple SIM karticama koje su svoju premijeru doživile na iPad Air 2, i koje korisnicima omogućavaju da koriste podatkovne veze bilo kojeg operatera koji sudjeluje u ovom programu, i to bez dugoročnog obavezivanja ugovorima. I dok takav aranžman ima logike da se koristi na tabletima mnogi smatraju kako je iPhone druga priča. Među njima je i Greg Joswiak, jedan od potpredsjednika Apple-a, koji je više puta istakao činjenicu da većina korisnika svoj iPhone kupuje direktno preko nekog od operatera.

Vjerujem da i sami uviđate ovaj, i još mnoge probleme koji bi nastali sudaranjem entiteta koji čine telekomunikacijske lobije širom svijeta, jer nešto od čega bi profitirali sami korisnici obično ne ide u korak sa njihovim planovima.