Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 – CAD nacrti potvrđuju mnoge glasine
iphone7-cad

iPhone 7 – CAD nacrti potvrđuju mnoge glasine

Kao i svake godine glasine vezane iPhone modele koji nisu još predstavljeni ne posustaju i jedna su od konstanti tehnološke blogosfere. Inače prilično pouzdana Japanska publikacija Mac Otakara sada je našla izvore koji su im prigrabili, navodne, CAD nacrte iPhonea 7 koji prilično potvrđuju glasine koje smo do sada čuli.

iphone-7-leak-bastille-002

Prva u nizu glasina koja ovdje dobija još jednu potvrdu je izostanak 3,5mm priključka za slušalice. Sve više se čini kako će iPhone modeli podržavati bežične sluške ili one sa Lightning kablom. Još jedan zanimljiv detalj iz ovog članka je to da će se, po svim prilikama, EarPods slušalice u novoj Bluetooth inačici puniti putem Lightning priključka na samom iPhoneu 7 (po sličnom principu kao Apple Pencil). Takođe, oni ne vjeruju da će novi iPhone imati stereo zvučnike. Već dugo se priča da bi veći iPhone 7 Plus mogao dobiti kameru sa dvije leće, a vjerovatno manji model prikazan ovdje ima nešto veći isječak na kućištu što bi mogla biti indikacija da će se ugrađivati veći i potentniji senzor kamere.

iPhone-7-design-schematis-Catcher-Technology-NowhereElse-leak-001

Vidljiv na slikama je i Smart Connector za koji smo uvijek znali da neće ostati čista iPad Pro ekskluziva. Spominju se i dva dodatna senzora koji će se ugrađivati u iPhone 7, a pretpostavlja se da je razlog njihove ugradnje True Tone zaslon predstavljen sa manjim iPad Pro modelom prošlog mjeseca i koji prilagođava efekte zaslona uređaja svjetlu iz okoline. Iz Mac Otakara bloga vjeruju kako je uistinu riječ o pravim CAD nacrtima iPhonea 7 što bi ujedno i značilo da će to biti još jedan model koji će nastaviti dizajnerski jezik iPhonea 6.