Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 dobija Home tipku osjetljivu na dodir?
IPhone_5S_home_button

iPhone 7 dobija Home tipku osjetljivu na dodir?

Po svom ustaljenom običaju glasine oko budućih iPhone modela nikada ne staju. Već smo čuli priče kako će veći iPhone 7 Plus imati kameru sa dvije leće, i kako će linije antene biti (većinom) uklonjene, a Tajvanski blog DigiTimes sada je našao izvore koji otkrivaju nove iPhone 7 detalje.

Oni smatraju kako ovogodišnja Apple perjanica neće više imati fizičku Home tipku, nego će ona biti zamjenjena dijelom koji je osjetljiv na dodir. Ovim bi se omogućio dizajn kojim bi iPhone imao ravnu prednju površinu a takođe ide niz dlaku glasinama da će iPhone 7 modeli biti vodootporni. Ovo bi bilo prvi put da iPhone izgubi fizički Home gumb još od svog nastanka. Naravno, ovo nije nova priča i naklapanja o ovome bilo je već prije nekoliko godina, samo što tehnologija takvo nešto nije dozvoljavala.

Pojedini izvori su još prije par mjeseci tvrdili kako Apple već ima potrebne patente te da će novi iPhone imati Touch ID senzor integrisan u pokrovno staklo zaslona. DigiTimes je u prošlosti imao pogođenih glasina ali i klasičnih fulanja tako da će biti zanimljivo pratiti razvoj ove priče u narednim mjesecima.