Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 dobit će Force Touch Home gumb?
iphone-7-force-touch-home

iPhone 7 dobit će Force Touch Home gumb?

Iako se vjeruje da će ovogodišnji iPhone 7 većim dijelom izgledati kao i prethodne dvije generacije Apple pametnih telefona, s vremena na vrijeme pojavi se i neka priča koja sugeriše da bi novi iPhone mogao imati više prodajnih aduta no što se to do sada mislilo. Ovih dana pojavila se glasina kako iPhone 7 više neće imati mehanički Home gumb.

Kako naglašavaju analitičari kompanije Cowen and Company novi Home gumb će koristiti tehnologiju sličnu Force Touch tehnologiji koju koristi Apple Watch a nakon pritiska korinik bi trebao dobiti povratnu informaciju u vidu vibracije kako bi simulirao klik mehaničkog gumba. Gumb bi vjerojatno bio ugrađen u staklo i ne bi ni na koji način stršio van uređaja. Takođe, i ovi analitičari se slažu kako iPhone 7 neće imati 3,5mm priključak za slušalice i da će biti vodootporan.

DigiTimes je još u travnju ove godine zagovarao digitalni Home gumb koji će zahvaljujući novoj tehnologiji i raznim gestama biti još pametniji nego do sada. A ne zaboravimo i sve one glasine koje su govorile kako će uskoro Touch ID senzor biti ugrađen direktno u prednje staklo iUređaja. Ako mene pitate, poslije gotovo 10 godina vrijeme je da se riješimo mehaničkog (i često kvarljivog) Home gumba. Što vi kažete?

 

Story credits: Business Insider