Thursday, 22 October, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 dolazi sa novom audio tehnologijom
3055208-poster-p-1-apple-headphone-jack

iPhone 7 dolazi sa novom audio tehnologijom

Iako je godina još u povojima a do jeseni je još ostalo jako mnogo vremena, glasine za iPhone 7 kao da izlaze sa proizvodne trake. Sada je svoje izvore iskopao blog Fast Company i oni smatraju kako će nam novi iPhone donijeti velike promjene.

Većina stvari već kruži po blogosferi: iPhone 7 će biti vodootporan, bit će i mnogo tanji, imat će bežično punjenje. Upravo zbog toga i njihov izvor govori kako novi model neće imati standardni 3,5mm priključak za slušalice nego će korisnici morati posegnuti za slušalicama sa Lightning priključkom. Ova naročita glasina je hit sezone i mnogi se pitaju kakve će sluške Apple upakovati skupa sa iPhoneom 7, novu earpods inačicu sa Lighting priključkom ili će se ići na bežičnu varijantu. Prema istom izvoru Apple radi sa svojim dugogodišnjim partnerom Cirrus Logic (tvrtkom koja proizvodi audio čipove), kako bi novi čip bez problema podržavao Lightning slušalice.

Navodno će čitav audio sustav podržavati novu tehnologiju za smanjenje buke koju je razvila kompanija Wolfson Microelectronics iz Velike Britanije, a koju je Cirrus kupio 2014. godine. Ja se, iskreno, i dalje nadam da će ova cijela priča o izostanku 3,5 priključka ipak biti netočna. Što vi kažete?

  • Aleksandar Nesovic

    Igrati se protiv internacionalnog standarda koji je krajnje jednostavan i upotrebljiv nikada nije bilo pametno a pogotovo ne zbog daljeg tanjenja telefona koji je sada ionako tanak previše da klizi iz ruke. Bolje bi bilo da se umjesto glupiranja sa dzekom za slusalice okrenu autonomiji telefona tj zivotnom vijeku baterije izmedju dva punjenja. Tu je vec 6plus i 6Splus donio znacajna poboljsanja upravo zahvaljujuci velicini kucista u kome se mogla ugraditi veca baterija. Smanjenje kucista neminovno dovodi do smanjenja prostora za bateriju sto se ne moze nadoknaditi smanjenjem potrosnje komponenti koje su ugradjene unutra. Dakle potreban je nov nacin razmisljanja a ne zamajavanje glupostima da li ce ili nece biti 3,5mm dzeka za slusalice…