Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 kamera će imati laser auto fokus?
iphone7

iPhone 7 kamera će imati laser auto fokus?

Sa novim danom dolaze nam i nove slike navodnog kućišta za iPhone 7 i sa sobom donose još detalja koji nam pomažu da sklopimo slagalicu informacija oko tog uređaja.

iPhone-7-backplate-leak-001

Na prvi pogled vidimo aluminijsko kućište sa čije su pozadine nestale linije antene (ostale su samo na rubovima), veći prostor za kameru, LED bljeskalicu, rupicu za dodatni mikrofon i jednu novu rupu. Rupa je smještena između kamere i bljeskalice i dok su mnogi pretpostavljali kako se radi možda o još jednom mikrofonu za uklanjanje pozadinske buke prilikom poziva, Češki blog LettemSvetemApplem se poziva na Kinesku društvenu mrežu Weibo gdje su došli do podatka da je ovdje riječ o prostoru za laser auto fokusa kamere. Prije dvije godine LG je prvi (među mainstream proizvođačima) uveo mogućnost auto fokusiranja laserom u svoj model G3 što je značajno doprinijelo poboljšanju brzine fokusiranja i kvaliteti fotki napravljenih pri slabom osvjetljenju.

Pretpostaviti kako bi Apple isto želio za svoj iPhone 7 nije nemoguće, naravno pod uslovom da slika nije lažirana i ako je ova tvrdnja uistinu točna. Pored toga što glasine navode da će iPhone 7 Plus imati kameru sa dvije leće, sve upućuje na to i da će 4,7″ model imati unaprijeđenu kameru što bi sasvim sigurno obradovalo korisnike.