Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 – Kratki video opet otkriva dizajn uređaja
hajek-space-black-1-593x334

iPhone 7 – Kratki video opet otkriva dizajn uređaja

Proteklih mjeseci vidjeli smo više slika iPhone 7 kućišta, šematskih nacrta, dijelova ali sastavljeno iPhone 7 kućište još nismo imali prilike vidjeti na nekom video uratku. Do sada. Novi video koji je na Kinesku društvenu mrežu Weibo postavio nepoznati izvor primjetili su sa Holanskog bloga TechTastic.nl a na njemu upravo možemo vidjeti sastavljeno kućište.

U kratkom videu koji traje tek nekoliko sekundi možemo potvrditi dosta onoga što smo čuli do sada. Tu je “grba” kamere koja je zamjetno veća nego da pređašnjim modelima što sugerira ponovo kako će iPhone 7 imati novi senzor kamere koji će vjerovatno donijeti veće piksele i poboljšati fotografisanje u uslovima kada svijetlo nije idealno.

Ponovo vidimo i kako su linije za propust signala antene sada prisutne samo na rubovima uređaja a ne i na njegovoj poleđini. Očekivano, na kućištu nije predviđeno mjesto za 3,5mm priključak slušalica.

Iako u ovim slučajevima se ne treba riješiti skepse, sa svakom novom glasinom koja govori o ovim stvarima postajemo sigurniji u detalje koje će krasiti novi iPhone 7 ove jeseni.