Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 neće imati 3,5mm priključak za slušalice?
goldiphone

iPhone 7 neće imati 3,5mm priključak za slušalice?

Neke glasine je lakše sažvakati jer prate određenu logiku, dok s druge strane imamo one glasine koje nam podare najljepše momente zbunjenosti. Inače dobro uvezani Japanski blog Macotakara prošlog tjedna je progovorio o tome kako iPhone 7 neće više imati 3,5mm jack za slušalice, po prvi put od 2007. of kako je iPhone predstavljen!

Izbacivanjem ovo standardiziranog priključka za slušalice Appleovi inžinjeri bi navodno dobili više prostora da dodatno stanje uređaj a korisnici bi se morali zadovoljiti korištenjem bežičnih bluetooth slušalica ili redizajniranih Earpods slušalica koje bi se kopčale putem Lightning porta i koje bi se isporučivale uz iPhone 7. Problemi se ovdje dodatno umnožavaju zbog činjenice da je Lightning digitalni port a 3,5mm čisto analogni te bi proizvođaći slušalica dodatno razmislili o proizvodnji svojih modela sa Lightning priključkom na što bi trebalo dodati i konverter sa analogije na digitalu.

Nije isključeno da bi po ovom scenariju i sam Apple ponudio 3,5mm na Lightning adapter za sve korisnike koji žele priključiti druge slušalice ali s aspekta kvaliteta zvuka to bi bilo solomonsko rješenje. Nadamo se da će ova glasina to i ostati iz očitih razloga.