Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 – Nove glasine govore o Home gumbu osjetljivom na dodir
Home-button-iPhone-iOS-10

iPhone 7 – Nove glasine govore o Home gumbu osjetljivom na dodir

Iako se već neko vrijeme zna ne samo da će iPhone 7 izgledati kao svoja dva prethodnika nego i brojni drugi detalji, jedan detalj se tek od nedavno počeo pojavljivati u glasinama – Home tipka više neće biti fizička.

Nakon što je nekoliko publikacija već našlo izvore koji su pričali o ovome, ovih dana je AppleInsider našao nove koji ponovo tvrde da Home tipka više neće biti pokretna nego osjetljiva na dodir. Umjesto klika mehaničkog sklopa tipke sada će pri korištenju uređaj zavibrirati kako bi se simulirao ovaj klik. Sumnja se kako se Apple na ovaj potez, između ostalog, odlučio kako bi uređaj bio još tanji ali i vodotporan. Ovaj put izvori nisu bili sigurni da li će nova Home tipka biti u mogućnosti da mjeri količinu pritiska.

S druge strane MacOtakara potvrđuje kako bi se novi iPhone stvarno mogao zvati iPhone 6SE a da će biti dostupan u Space Gray, Silver, Gold, Rose Gold i novoj Space Black boji. Sigurni smo kako ćemo u ovim finalnim tjednima pred predstavljanja imati gotovo sve detalje vezane za nove iPhone modele.