Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 – Nove slike pokazuju da će kamera i dalje stršiti
smart

iPhone 7 – Nove slike pokazuju da će kamera i dalje stršiti

Kineska društvena mreža Weibo je jedan od najboljih izvora za sve tehnološke glasine. Upravo sa nje dolaze nam slike još jednog kućišta dolazećeg iPhone 7 modela i to ovaj put u 4,7″ inačici. Ovo su možda i najbolje slike iPhone 7 kućišta koje smo vidjeli do sada i daju prilično jasan uvid u pojedine detalje.

iPhone-7-bevelled-camera-leak-001

S obzirom da je riječ o manjem modelu opet je vidljivo da on neće imati kameru sa dvije leće koju sve dosadašnje glasine očekuju na većem 5,5″ modelu. Ipak, prostor za kameru je nešto veći pa to implicira kako će kamera biti poboljšana u odnosu na iPhone 6s modele, a još jednom se jasno vidi kako će kamera opet stršiti van kućišta kao i na prethodne dvije generacije, a to sigurno neće obradovati određeni broj korisnika. Ono što se vidi i na ovim slikama, a što su ranije glasine već upućivale, linije antene se su smanjene te se više ne mogu naći na poleđini kućišta već samo na rubovima.

Iako u ovim situacijama uvijek treba zadržati zdravu dozu skepse ka autentičnosti fotografija bitno je napomenuti kako je isti izvor koji je objavio ove fotke otkrio i dizajn iPhone 6 modela.

 

Story credit: 9to5Mac