Friday, 30 October, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 Plus mogao bi koristiti kameru sa više leća?
iphone-7-plus-dual-lens-mockup

iPhone 7 Plus mogao bi koristiti kameru sa više leća?

Krajem svakog poslovnog kvartala kompanije se bave brojkama i statistikom a analitičari pišu izvještaje svojim ulagačima, pa tako i jedan od najbolje uvezanih Apple analitičara Ming-Chi Kuo čije najnovije izvješće otkriva do sada nepoznate detalje o iPhone 7 modelima.

Ako redovno pratite glasine vezane za kompaniju Apple onda znate da Kuo ima više točnih no pogrešnih prognoza. Ovaj put je od svojih izvora iskopao podatak kako će iPhone 7 Plus dobiti još jednu ekskluzivniju inačicu koja će imati dvije leće kamere, optičku stabilizaciju slike, kao i optički zoom zahvaljujući tehnologiji koju su dobili akvizicijom kompanije LinX Imaging u proljeće prošle godine. Hvatajući dva seta slikovnih podataka i kombinujući ih u jednu sliku novi veći iPhone model mogao bi praviti još kvalitetnije fotke, a 2-3x optički zoom bio bi još jedan iPhone prvijenac.

LinX-Imaging-teaser-001

Kuo predviđa da bi oko 30% isporučenih iPhone 7 uređaja moglo imati dvostruke leće a većinu CMOS senzora trebao bi isporučiti Sony. Ovaj inačica bila bi prestavljena u isto vrijeme kada 4,7″ iPhone 7 i 5,5″ “obični” iPhone 7 Plus, ali ti modeli neće koristiti kameru sa više leća. Inače, kompanija LinX je za svoju tehnologiju govorila kako će omogućiti mnogo manje kamere uz DSLR kvalitet slika.

Iskreno se nadamo da će Kuo pogoditi i ovaj put jer ovo bi bio velik iskorak u kvalitetu mobilnog fotografiranja. Što bi vi voljeli vidjeti novo na iPhone 7 modelima?

 

Story credit: AppleInsider