Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 Plus neće imati Smart Connector?
smart

iPhone 7 Plus neće imati Smart Connector?

Još nedavno imali smo priliku vidjeti (navodno) stražnje kućište uređaja koji je nazvan iPhone 7 Pro, te na njemu prostor predviđen za iSight kameru sa dvije leće i tri točkice koje su ličile na novi Smart Connetor koji se može naći na iPad Pro modelima. Iako je izvor tih fotki bio prilično pouzdan, sada je još pouzdaniji Japanski blog Mac Otakara objavio da Smart Connetor neće biti prisutan na ovogodišnjim iPhone modelima.

Smart Connector smo prvi put vidjeli jesenas na 12,9″ iPad Pro modelu, nedavno ga je dobio i manji iPad Pro a koristan je za spajanje eksterne tipkovnice i raznih dock uređaja za punjenje, za sad. Ova tehnologija se nije pojavila ni na jednom iPhone modelu za sad, pa kad smo prije nešto više od mjesec vidjeli iPhone 7 Pro kućište sa redizajniranim linijama antente i tri točke Smart Connectora, nismo bili jedini koje je obuzela skepsa.

Ukoliko Apple ne bi smislio još neke načine za upotrebu ove tehnologije za iPhone, trenutno ne bi bilo smisla da se za nju nađe mjesto u ovogodišnjoj generaciji. Malo tko će odlučiti da na iPhone spoji fizičku tipkovnicu ili ga puni preko docka. Ipak, do prezentacije u rujnu je ostalo još vremena pa ćemo pratiti kako će se priča odvijati.