Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 Plus – Prva fotka pokazuje kameru sa dvije leće
iphone-7-render-crop

iPhone 7 Plus – Prva fotka pokazuje kameru sa dvije leće

Sa nagovještajima proljeća i glasine vezane za iPhone 7 modele ubacuju u višu brzinu. Ovih dana ponovo nam stiže slika iz Kine a na njoj, navodno, možemo vidjeti kako će izgledati iPhone 7 Plus i njegova nova kamera sa dvije leće.

iphone-7-leaked-bastille

Slika je objavljena na kineskoj stranici Bastille Post (a prenosi je MacRumors) i na njoj možemo vidjeti uređaj koji dizajnom prati smjernice koje je postavio još iPhone 6 sa metalnim kućištem specifično zaobljenim na rubovima. Kao što neke glasine već sugeriraju, na poleđini uređaja više nema linija koje omogućavaju propusnost signala antenama a jako primjetna promjena je sustav kamere koji ima dva senzora. Od kako smo prvi put čuli ovu glasinu mnogi analitičari i stručnjaci su polemizirali o tome da li Apple zaista može ove godine ponuditi ovakav tip tehnologije u pametnom telefonu, a za sad sve upućuje da mogu.

Na ovoj ne previše fotografiji se na dnu uređaja mogu razaznati i tri točkice koje sugeriraju kako bi novi iPhone phablet mogao dobiti Smart Connector priključak koji smo vidjeli na iPad Pro modelu prošle jeseni. Na temelju ove fotke kompanija Feld & Volk koja je poznata po personalizaciji Apple uređaja je uradila i nekoliko rendera na brzinu.

iphone-7-render iphone7plus-bottom

Za sad vlada konsenzus kako će ovakav sklop sa dva senzora biti rezerviran za iPhone 7 Plus dok će “obični” model imati konvencionalnu kameru koja će takođe biti poboljšana. Pitamo se kakve će nam detalje donijeti glasine tokom idućih mjeseci.