Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 – Prodaje počinje 16. rujna?
iPhone-7-finishes-ConceptsiPhone-002-593x323

iPhone 7 – Prodaje počinje 16. rujna?

Evan Blass, dobro uvezani reporter publikacije VentureBeat, poznat i po svom @evleaks Twitter nalogu preko koga dijeli glasine vezane za nadolazeće gadgete, ima još jednu svježu informaciju. Nakon što je ranije ovog tjedna objavio kako Apple sprema dva iPhone 7 modela sada ima i datum kada će novi modeli biti pušteni u prodaju.

On kaže kako će iPhone modeli za 2016. biti u prodaji u tjednu koji počinje 12. rujna. Uzmemo li u obzir da Apple novi hardware uobičajeno na tržište izbacuje petkom onda možemo izvesti zaključak da bi to trebao biti 16. rujan. Blass inače ima jako dobre izvore te rijetko griješi (kao prošle godine kada je najavljivao iPhone 6c u isto vrijeme sa iPhone 6s modelima a dobili smo iPhone SE u proljeće) pa zbog toga treba obratiti pažnju na njegove izjave.

Ono što je još zanimljivo, u ova posljednja dva tweet-a Blass govori o iPhone 2016 modelima što je neke već potaklo da razmišljaju kako će Apple odustati od nizanja brojeva iPhone generacija pa će preći na označavanje godina modela kao što to već neko vrijeme radi sa Mac uređajima, a što bi opet imalo smisla jer bi riješilo zavrzlamu kada bi se iPhone koji izgleda većinom kao iPhone 6 i iPhone 6s nazivao iPhone-om 7.