Monday, 28 September, 2020
Home >>> Glasine >>> iPhone 7 – Svi čipovi dobijaju EMI zaštitu koja će smanjiti potrošnju baterije
iphone-internals

iPhone 7 – Svi čipovi dobijaju EMI zaštitu koja će smanjiti potrošnju baterije

iPhone 7 sasvim sigurno nećemo vidjeti prije jeseni ali, kao i svake druge godine, glasina o tom uređaju već sada ne manjka. Najnoviji izvještaj iz Korejanske publikacije ETNews kaže kako će iPhone 7 imati EMI zaštitu na svim čipovima umjesto na pojedinim dijelovima kao do sada.

EMI zaštita je zaštita od elektromagnetne interferencije i to može imati brojne prednosti. Prva prednost, naravno, ima veze sa zdravljem jer veća zaštita unutarnjih komponenti telefona znači i manje zračenja za naša tijela. Iako bi ova činjenica sama po sebi bila dovoljna da se uvede ovaj tip enkapsulacije ali tu prednosti ne prestaju. Enkapsulira li se Apple A10 čip ali i ostali antenski čipovi, smanjenjem interferencije će uređaju trebati manje energije da povećava signale kao što je celularni, wifi ili bluetooth – dakle baterija bi trajala duže na jednom punjenju a signali bili jači zbog manjeg ometanja.

Koliko bi porasli troškovi proizvodnje zbog ovoga nije poznato, ali sumnjamo da bi porasli toliko da bi zasjenili nabrojane prednosti. U svakom slučaju, iPhone 7 sa potpuno novim dizajnom možemo očekivati tokom rujna.