Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 će imati stakleno kućište zbog bežičnog punjenja?
bezicno-punjenje

iPhone 8 će imati stakleno kućište zbog bežičnog punjenja?

Ming-Chi Kuo spada među najpouzdanije Apple analitičare čija predviđanja ozbiljno shvatamo ne samo mi nego i kolege sa najrelevantnijih tehnološki orijentiranih blogova. Kuo je bio jedan od prvih koji su najavili da će novi iPhone, koji se sprema za iduću godinu i desetu obljetnicu ovog uređaja, izgubiti aluminijsko unibody kućište a dobiti kućište sa dvije staklene površine i metalnim rubom.

iphoneconceptimage

U novom izvještaju koji je Kuo uputio ulagačima kompanije KGI Securities on objašnjava razlog povratka sa aluminijskog na stakleno kućište. On vjeruje kako je u pitanju podrška za opciju bežičnog punjenja. On očekuje da će bežične punjače za iPhone 8 razvijati i proizvoditi Pegatron s obzirom kako će Foxconn imati pune ruke posla oko razvoja i proizvodnje iPhone-a sa OLED zaslonom u što će i preusmjeriti velik procenat svojih resursa. U ovom momentu Kuo ne može biti siguran da li će se bežični punjač standardno isporučivati sa svakim telefonom.

U ovom trenutku je većina glasina saglasno sa tim da ćemo naredne godine vidjeti tri nova iPhone 8 modela koja će imati novo kućište, ali samo jedan premium model trebao bi imati zakrivljeni OLED zaslon, dok bi preostala dva koristila dosadašnju tehnologiju. O opciji bežičnog punjenja čuli smo već o siječnju kada su iz Bloomberga rekli da Apple piprema novu tehnologiju koja će omogućavati punjenje iPhone uređaja na manjim udaljenostima.

 

Story credit: MacRumors

Naslovna slika je konceptni uradak: ConceptsiPhone