Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 imat će Retina zaslon mnogo veće rezolucije?
kgi-iphone-8-mockup

iPhone 8 imat će Retina zaslon mnogo veće rezolucije?

Od kako smo ušli u veljaču glasine koje čujemo iz prilično pouzdanih izvora su sve učestalije. Jučer je opet procurila informacija iza koje stoji Ming-Chi Kuo a ovaj put tiče se rezolucije zaslona.

Ako je vjerovati čovjeku koji je toliko puta prije točno predvidio značajke Apple proizvoda, novi OLED zaslon koji će se ugrađivati u iPhone 8 imat će gotovo dvostruku rezoluciju Retina zaslona koji su imali njegovi prethodnici te doći do brojke 2436×1125 piksela, što bi ujedno značilo da bi imao gustinu od 521 PPI (pixels per inch). Ako pretpostavimo da su glasine o tome kako će iPhone 8 imati 5,8″ zaslon koji će zauzimati cijeli prednji dio, te kako će dno zaslona biti rezervirano za komande koje uključuju Home gumb i pametne kratice, tu moramo uzeti razne faktore u obzir. Sam Kuo kaže kako će veličina aktivnog dijela zaslona za prikazivanje sadržaja mjeriti 5,1″.

U grubom prevodu to bi značilo da aplikacije koje se prikazuju na aktivnom dijelu zaslona mogu imati slične omjere prikazivanja kao i prethodnici, s tim da bi pojedini elementi sučelja izgledali većim. Takozvani komandni dio zaslona na dnu bi zauzimao 290 piksela a sam zaslon bi, na primjer, mogao pokazivati više sadržaja kao što su dodatne linije teksta ili slično. Jedno je sigurno, iPhone 8 mogao bi biti velik iskorak poslije 10 godina koliko je prošlo od kako se prvi iPhone pojavio.

 

Story credit: 9to5mac