Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 mogao bi imati 3D senzore na prednjoj i stražnjoj strani
iPhone-8-concept-Benjamin-Geskin-for-iDropNews-004-e1490980575188

iPhone 8 mogao bi imati 3D senzore na prednjoj i stražnjoj strani

Mnogi analitičari vjeruju kako će jedna od glavnih značajki nadolazećeg iPhonea 8 biti sustav proširene stvarnosti (Augmented Reality – AR). Nekoliko analitičara tvrtke Barclays objavili su novo istraživanje koje donosi nešto više detalja o ovom sustavu.

9to5Mac prenosi kako oni vjeruju da će iPhone 8 imati dvije 3D kamere, naprijed i nazad, koje će obavljati različite zadaće i bit će kontrolirane različitim čipovima. Prednja kamera bi se koristila za 3D selfie uratke, mapiranje i skeniranje okoline i objekata dok bi se stražnja koristila za AR. U sve bi bio upleten i neki vid laserskog senzora koji bi uređaj koristio za mjerenje vremena koje je potrebno da oku nevidljive zrake dođu do objekta i odbiju se nazad. Ti podaci bili bi korišteni za stvaranje objekta u 3D.

primesense-technology

Očekuje se kako bi većina senzora i tehnologije koja će se koristiti za AR potiče od kompanije Primesense koju je Apple kupio još u studenom 2013. godine. Ipak, još je rano da počnemo sklapati pravu sliku o mogućnostima iPhone 8 modela ali većina bitnih stvari se već odavno nazire.

Featured image credit: Benjamin Geskin