Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 – Početak prodaje u rujnu ali u ograničenim količinama?
iPhone-8-function-area-concept-image-005-660x330

iPhone 8 – Početak prodaje u rujnu ali u ograničenim količinama?

Već smo ranije tokom mjeseca pisali o tome kako bi zbog komplikovane proizvodnje i naprednih tehnologija i dijelova, iPhone 8 na tržište trebao stići nešto kasnije nego što se očekuje. Ovih dana su svoj uvid u ovu situaciju ponudili Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley i Jerry Zhang, analitičari za Barclays.

Prema onome što su oni doznali od svojih izvora, iPhone 8 mogao bi debitovati u rujnu skupa sa iPhone 7s i 7s Plus modelima, ali bi bio dostupan u ograničenim količinama dok proizvodnja ne bi uzela maha. Sličnu situaciju imali smo i prošle godine sa Jet Black varijantom iPhone 7 modela koja je bila značajno teža za proizvesti od ostatka ponude.

Njihovi izvori uposleni kod raznih Apple dobavljača imali su samo riječi hvale za novi iPhone ali su i potvrdili činjenicu da komplikovani procesi usporavaju proces proizvodnje i dižu cijenu uređaja. Važno je napomenuti da i ovi analitičari vjeruju kako će sva tri predstavljena iPhone modela imati opciju bežičnog punjenja.

Pokaže li se ovo sve istinitim, a mogućnosti su velike, iPhone 8 će biti teško kupiti u prvih mjesec-dva dostupnosti na tržištu. Situaciju će dodatno zakomplikovati činjenica da će potražnja za potpuno novim i vjerovatno revolucionarnim modelom biti još veća no inače.

Story credit: MacRumors