Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8: Prezentacija ostaje za rujan, prodaja će kasniti?
iPhone-8-function-area-concept-image-005-660x330

iPhone 8: Prezentacija ostaje za rujan, prodaja će kasniti?

Apple nas je zadnjih godina navikao da iPhone modeli na tržište startaju u rujnu, nedugo nakon samog predstavljanja. Ako je vjerovati novim glasinama koje stižu iz Azije, iPhone 8 bi na tržište mogao doći nešto kasnije.

Ming-Chi Kuo navodi kako Apple ima prilično gust raspored, te kako su male šanse da će uspjeti da ispegla sve detalje oko novog, jako naprednog, sistema 3D kamera koje će biti korištene i za značajke koje se tiču proširene stvarnosti (AR), o čemu još nitko nema detaljnijih informacija. Ukoliko se ne pomjeri početak masovne proizvodnje iPhone 8 modela (očekuje se početkom rujna), Kuo smatra da Apple neće imati vremena da napravi bilo kakve promjene na novim 3D kamerama, promjene koje bi zahtjevale nova testiranja i recertifikaciju. Kuo procjenjuje da je Appleu trebalo gotovo 2 godine da istraživanje i razvoj cijelog sustava.

Zbog svega ovoga, Apple bi se mogao naći u novoj situaciji gdje bi u rujnu predstavio iPhone 7s, 7s Plus i novi iPhone 8 koji bi se počeo prodavati kasnije tokom godine. Što se nas tiče, bolje je sačekati da se svi detalji poslože nego da se u nekom obliku ponovi Note 7 priča.

Story credit: Business Insider