Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 – Šematski prikaz otkriva premještanje Touch ID senzora nazad
iPhone-8-function-area-concept-image-005-660x330

iPhone 8 – Šematski prikaz otkriva premještanje Touch ID senzora nazad

Ovih dana na Kineskoj društvenoj mreži Weibo pojavila se slika koju je okačio nepoznat korisnik a na kojoj se, navodno, može vidjeti inženjerska skica ili crtež novog 5,8″ OLED iPhone modela koji očekujemo ove jeseni kao iPhone 8 ili iPhone X ili iPhone Edition ili…

iPhone-8-scematics-Touch-ID-on-back-SlashLeaks-001

Uređaj na šematskoj skici s prednje strane odgovara ono što su glasine trubile još od prošle godine, gotovo nepostojeći rubovi na lijevoj i desnoj strani uređaja te više nego primjetno stesani rubovi ispod i iznad zaslona. Sa stražnje strane se može vidjeti vertikalno okrenut sklop kamere i jedno iznenađenje – Touch ID senzor. Pojedine glasine su već ranije dale nagovijestiti vertikalni setup kamere ali premještanje Touch ID čitača otisaka na poleđinu uređaja je priličan novitet.

Prema skici iPhone 8 ima dimenzije 72,5 x 149,5 x 7,1 mm dakle bez puno odstupanja u odnosu na iPhone 7 koji je mjerio 67,1 x 138 x 7,1 mm. Jedina razlika je prilično veći zaslon upakovan u kućište sličnih dimenzija. Iako ovo sve izgleda prilično razumno treba imati na umu da čak i ako se radi o pravoj inženjerskoj skici za iPhone 8 ovo ne mora biti finalni dizajn uređaja jer je poznato da Apple uvijek testira nekoliko različitih prototipa sa različitim dizajnom.