Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 stiže sa zaslonom “od ruba do ruba” i prepoznavanjem lica?
iPhone-edge-to-edge-ConceptsiPhone-001

iPhone 8 stiže sa zaslonom “od ruba do ruba” i prepoznavanjem lica?

Iz analitičke tvrtke Cowen and Company dolazi nam svježa isporuka iPhone 8 glasina. Njihov analitičar Timothy Arcuri otkrio je detalje koje su mu došapnuli njegovi izvori u izvješću za investitore kompanije.

Arcuri tvrdi kako će novi iPhone imati 5,8″ zakrivljeni OLED zaslon, a on ga naziva iPhone X. Zaslon bi trebao zauzimati cijelu prednju stranu telefona, s tim da su ranije glasine govorile da bi aktivna površina ovog zaslona bila na 5,1″ ili 5,2″. S obzirom da bi cijela površina bila od stakla, ovaj panel bi imao ugrađenu slušalicu, FaceTime senzor i Touch ID senzor. Trenutno jedino rješenje za čitač otiska prsta ugrađen u zaslon nudi Synaptec pa se očekuje da će se Apple prikloniti tom rješenju za iPhone 8.

Analitičar takođe govori o novitetima o kojima nismo ranije čuli a to je laserski senzor koji bi bio pozicioniran pored Face Time kamere koji bi služio prepoznavanju lica i gestikulacija. Tu je naravno i opcija bežičnog punjenja. Dok se ovo većinom slaže za prijašnjim glasinama tu imamo i nekih noviteta. U svakom slučaju nastavljamo pratiti iPhone 8 priče “ispod tezge” jer vjerujemo da će svi detalji o finalnom proizvodu biti poznati dosta prije službenog predstavljanja.

Story credit: AppleInsider