Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 – Ugradnja veće baterije moguća zahvaljujući novim metodama
kgi-iphone-stacked-logic-board

iPhone 8 – Ugradnja veće baterije moguća zahvaljujući novim metodama

Naš omiljeni analitičar Ming-Chi Kuo opet otkriva nove detalje vezane za iPhone 8. Jučer ujutro on je poslao novi izvještaj ulagačima tvrtke KGI Securities u kojem se navodi kakve bi nas izmjene mogle očekivati u pogledu baterije.

Navodno, Apple bi trebao biti u mogućnosti da “ugura” veću bateriju Plus modela u kućište običnog iPhone 8 modela. To bi se postiglo tako što bi novi iPhone koristio slojeviti SLP dizajn matične ploče gdje bi se pojedini dijelovi redali jedni preko drugih. Time bi se stvorilo više prostora unutar kućišta za veću bateriju. Kuo navodi kako je malo vjerovatno da ćemo u narednih 3-5 godina vidjeti značajan napredak u tehnologiji baterija pa je korištenje slojevitih SLP ploča jedini način da se oslobodi prostor za veću, i time trajniju bateriju. Na taj način bi se u kućište dimenzija sličnih trenutnim 4,7″ modelima mogla ugraditi baterija kapaciteta 2700 mAh što je slično 2900 mAh bateriji koja se ugrađuje u 5,5″ LCD iPhone. Inače, korištenje ovog tipa ploče moglo bi povećati troškove proizvodnje samog dijela do 80%.

S obzirom da se već na široko vjeruje kako će iPhone 8 koristiti OLED zaslon to bi moglo dovesti do još veće štednje energije u odnosu na aktuelne modele jer je to jedna od prednosti OLED zaslona kojima nije potrebno pozadinsko osvjetljenje kao u LCD zaslonima. Sve ovo nas navodi da pomislimo kako glasine o povećanoj cijeni za budući iPhone nisu pogrešne jer sve navedeno debelo utječe na troškove proizvodnje.

 

Source: MacRumors