Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone 8 – Zaslon će biti manje zakrivljen nego na Galaxy Edge modelima?
iPhone-8-concept-Siri-augmented-reality-Gabor-Balogh-001

iPhone 8 – Zaslon će biti manje zakrivljen nego na Galaxy Edge modelima?

Još prije nego što će iPhone 7 ugledati svijetlo dana, renomirani analitičari su pričali priču o iPhone 8 modelima koji će izaći za 10. obljetnicu najuticajnijeg pametnog telefona u povijesti. OLED zakrivljeni zaslon je nešto što smo čitali već skoro godinu, a neke glasine sada govore kako taj zaslon i neće biti toliko zakrivljen.

Analitičar Wayne Lam i DisplayMate ekspert Dr. Raymond Soneira prije par dana izjavili us kako će iPhone 8 ipak imati ravni OLED zaslon. MacRumors je sada kontaktirao svoje izvore koji su izjavili da će taj zasloni biti “uglavnom” ravan. Što bi to trebalo značiti? U principu nove glasine nalažu da bi zaslon iPhone 8 modela bio blago zakrivljen na rubovima ispod 2.5D pokrovnog stakla. Ta zakrivljenost bila bi mnogo manja nego što je to slučaj kod Samsung Edge serije uređaja a jedan od razloga mogao bi se potražiti u tome što se zakrivljena površina tih zaslona nije pokazala baš najbolje prilikom padova. Appleovo novo rješenje za 2.5D staklo bilo bi bazirano na nečemu što se zove fleksibilni substrat i navodno bi bilo dosta otpornije na ovakva oštećenja.

Ne zaboravimo da Apple 2.5D pokrovno staklo koristi još od 2014. godine iPhone 6 modela a ovo bi bio nastavak te priče. Zakrivljeni zasloni, potreba ili wow efekat? Obje strane imaju svoje pristalice a vrijeme će pokazati koja će biti konačna odluka kompanije Apple po ovom pitanju.

Autor naslovne slike (konceptnog uratka): Gabor Balogh