Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone mini će se isporučivati u dvije inačice?
iphoneminifeat

iPhone mini će se isporučivati u dvije inačice?

Kako vrijeme odmiče tako postaje sve teže odricati postojanje uređaja koji se kolokvijalno naziva iPhone mini ili iPhone Lite. Čitava bujica glasina nas upozorava da nam se konačno sprema povoljnija i zasebna iPhone inačica koja bi (navodno) mogla biti predstavljena u rujnu skupa sa iPhoneom 5S.

Popularni blog PhoneArena jučer je objavio dokumente na kojima se spominju čak dvije inačice ovog uređaja koje će biti namijenjene različitim tržištima. Dvije inačice nose kodna imena Zenvo i Zagato/Bertone, imena koja su jako poznata ljubiteljima automobila. Iza neobičnih i kranje zanimljivih imena krije različit hardware. Dok će oba iPhonea mini krasiti plastično kućište i zaslon od 4″, razlika će biti u procesorima i mogućnostima za spajanje.

iPhone Zenvo bi trebao koristiti HP5 dvojezgreni procesor proizveden od strane Samsunga, 1GB RAM memorije i FDD 4G antene, dok bi Zagato/Bertone mogao koristiti H6P procesor i imati podršku za TDD 4G LTE mreže. Sudeći po izboru mrežnog standarda, potonji model je namijenjen tržištu Kine.

Najmnogoljudnija zemlja na svijetu nije tržište koje bilo koji proizvođač treba zanemariti a s obzirom na različite standarde, ali i pravila igre, koji tamo vladaju sasvim je logično da bi si Appleovci željeli olakšati put do tamošnjih kupaca. Što se tiče Samsung procesora, oni bi išli uz dlaku pričama o uštedi zajedno sa plastičnim kućištima jer je njihova nabavka sigurno povoljnija od proizvodnje procesora A serije.

Koliko će se sve ovo ispostaviti točnim, ostaje da vidimo. U međuvremenu bacite oko i na druge zanimljive iPhone mini glasine: