Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPhone neće ubrzo dobiti AMOLED zaslone?
iPhone-6-inside-view-retina-hd-display

iPhone neće ubrzo dobiti AMOLED zaslone?

Iako nikad nije dobila previše pažnje, priča o tome da će iPhone dobiti AMOLED zaslon se na jedan ili drugi način održava već godinama u životu. Poznato je kako Apple za iPhone koristi LCD zaslone sa IPS tehnologijom (od iPhonea 4) koja omogućava odlične uglove gledanja i poboljšan kvalitet prikaza slike. Ako je vjerovati generalno jako pouzdanom Ming-Chi Kuo, to se neće promjeniti uskoro.

U kratkoj analizi koju je Kuo jučer poslao klijentima tvrtke KGI Securities on nagalašava kako će Apple nastaviti da koristi postojeću LTPS TFT-LCD tehnologiju zaslona za iPhone još najmanje tri godine. Navod je potkrijepljen činjenicom da je Foxconn, jedan od Appleovih najvećih proizvodnih partnera, ugovorio posao sa vladom Henan provincije u Kini za pravljenje proizvodnih pogona za šestu generaciju LTPS TFT-LCD zaslona. Pogon će početi sa masovnom proizvodnjom nekad tokom 2018. godine a Kuo smatra kako je logično da će nakon tolike investicije TFT-LCD zasloni i dalje krasiti Apple uređaje.

AMOLED zasloni su najzastupljeniji u boljim pametnim telefonima kompanije Samsung a koristi ih i Motorola, Huawei i drugi ali u manjem obujmu. Odlikuju se nižom potrošnjom energije i izraženim crnim bojama dok u mane pojedini ubrajaju prezasićene boje a postoji i mogućnost trajnog urezivanja slike (sa čim sam i sam imao neugodno iskustvo). Jedini Apple uređaj koji koristi OLED zaslon je Apple Watch.

 

Story credit: AppleInsider