Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> iPhone SE – Fotka specifikacije na pakovanju potvrđuje glasine
iphone-se-weibo

iPhone SE – Fotka specifikacije na pakovanju potvrđuje glasine

U ponedeljak nas očekuje event na kojem će Apple vjerovatno predstaviti iPhone SE, 9,7″ iPad Pro i druge sitnice. Kao još jedna potvrda, a imali smo ih zaista mnogo, da dolazi novi 4″ iPhone pokazuje i fotka pakovanja uređaja koja se sinoć pojavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Fotka navodno prikazuje naljepnicu sa specifikacijama koja se nalazi na kutiji u kojoj će se uređaj isporučivati i tu eksplicitno navodi ime uređaja kao iPhone SE. Vidljiva je i oznaka modela od 16GB skladišnog prostora, kompatibilnost sa Apple Pay što sugerira prisutnost NFC čipa. Na specifikaciji su navedene i EarPods sluške i Lightning kabl koji dolaze sa uređajem te podrška za LTE na GSM i CDMA mrežama.

Osoba koja je objavila ovu sliku podijelila je još nekoliko detalja. iPhone SE će biti dostupan kao 16GB ili 64GB model (kao i njegova veća braća) a kupci će moći birati između četiri boje (pretpostavlja se da su u pitanju poznate boje: silver, space gray, gold i rose gold). Navodi se i kako uređaj više podsjeća na iPhone 6s što je u konfliktu sa većinom glasina koje smo do sada čuli. Naravno, moguće je da je fotka nastala u Photoshopu. Poslije vikenda će se konačno skinuti veo misterije sa ovog uređaja.