Monday, 26 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Izgleda da iPad 5 stiže već u ožujku?
ipad-5

Izgleda da iPad 5 stiže već u ožujku?

Najveće iznenađenje posljednjeg Apple keynotea koji je održan u listopadu ove godine nije bio iPad mini, njega smo svi očekivali. Ono što nismo očekivali bio je iPad 4G koji je prethodnu generaciju smijenio nakon samo pola godine. Mnogi se slažu kako je to najčudniji potez koji je Apple povukao u skorijem vremenu. S druge strane, to je dalo plodno polje raznim, hrabrim glasinama a najnovije sugeriraju kako će peta iPad generacija biti predstavljena u ožujku!

Glasinu je lansirao Japanski blog Mac Otakara a njihovi izvori, naravno upućeni u dešavanja oko Applea, kažu kako će novi iPad biti tanji i lakši od prethodnog a dizajnom će pratiti iPad mini. Naravno, ovo bi bio očekivan slijed događaja nakon što su treća i četvrta generacije morale dobiti na obimu kako bi se upakirale sve komponente za novi Retina zaslon. Više detalja nije poznato.

Nakon što smo nedavno čuli kako u Cupertinou već pripremaju drugu generaciju iPada mini, te sada da će “veliki” iPad biti predstavljen za manje od 5 mjeseci nakon aktuelnog modela, sve upućuje na to da će Apple proizvodi budućnosti na tržištu živjeti tek 6 mjeseci, u odnosu na godinu dana kao što je to slučaj sada. Ipak, nadamo se da će slučaj iPada 4G biti iznimka a ne novo pravilo.

Ne zaboravite ni na našu nagradnjaču, još nije kasno da učestvujete!

 

 • dkuzma45

  Sve sto sam pisao prije 2 mjeseca obestinilo se…cetvorka je tek stigla, a vec se petica najavljuje…time se vise nitko ne bi trebao opterecivati…sto znaci manji, laksi i nesto bolji proc…vjerujte mi – nista…nema tu neke velike revolucije…i zato svi koji imate trojku, cetvorku, pa cak i ipad 2, mozete biti mirni…sve leti, nema zastajkivanja…ovakve vijesti mogu samo obradovati buduce korisnike apple proizvoda, koji sada nisu u stanju kupiti proizvod, jer ce cijene prethodnih modela padati…uzivajte ljudi i sretan Bozic !

 • robee

  Ejpl kopira Samsung :)
  Pocet ce izbacivati svako malo novi (kao jos bolji od prethodnog) uredjaj…ejpl lagano gubi kompas…
  Moj i4 jos uvijek radi odlicno i apsolutno nema razloga za kupovinu novoga….
  U pravilu kada se predstavi novi uredjaj na trzistu, on je vec stari i naveliko se vec radi sljedeci, tako je sa svime u danasnje vrijeme, samo sto ovo vise nema smisla, svakih par mjeseci forsirati nesto novo…
  Cestit Bozic svima…

 • Dinko

  Evo ja sam pred mjesec dana ipad1 zamjenio 4kom i nisam pozalio, razlika je ogromna i isplatilo se… Sad mi je i jasno zasto su izbacili brojeve iz naziva modela, kroz 2-3 godine bi bio vec ipad 45 :-D