Sunday, 19 November, 2017
Home >>> Glasine >>> Izvršni direktor Samsunga otkriva iPhone 5 tajne
NFC-iPhone-5

Izvršni direktor Samsunga otkriva iPhone 5 tajne

Korea Time, Korejska novinska agencija je objavila intervju sa par Samsungovih direktora te otkrila svijetu par zanimljivih detalja o novom iPhoneu 5 koje još nisu bile potvrđene od strane Applea.

Naime intervju govori o pravnoj bici između Applea i Samsunga, te citira Samsung direktore koji najavljuju zabranu prodaje iPhonea 5 u Koreji radi kršenja pravila i korištenja njihovog NFC chipa.

NFC (Near Filed Communication) je tehnologija koja će omogućiti da se iPhone 5 koristi umjesto kreditnih kartica. Odnosno, omogućit će nam da skeniramo iPhone 5 umjesto što provučemo kreditnu karticu. Apple se nada da će Visa, Master Card i American Expres prihvatiti ovu novu tehnologiju te omogućiti svojim postojećim bankomatima da preuzimaju novac putem ove nove tehnologije.

Iako smo čuli mnogo glasnina o NFC iPhoneu, Apple još uvijek ovo nije potvrdio.

Osim NFC-a, Samsungov direktor je također potvrdio da će novi iPhone 5 imati novi LG zaslon te Innotekovu 8 megapixel kameru i naravno do sada već poznati A5 procesor kojeg je napravio Samsung.

Samsung se nada da će radi A5 procesora i Samsung NFC chipa moći zabraniti prodaju iPhonea na Korejskom tržištu jer navodno postoje pravni problemi sa korištenjem tog chipa.

Što vi mislite o NFC tehnologiji?

Source: [KoreaTimes]

  • lektor

    Čekaj, oni se nadaju zabraniti iPhone 5 zbog procesora koji proizvode za i zbog Applea??? Koji fakin idioti!!! Inače mrzim tu firmu, ali ovo je čini mi se vrhunac glupost!!!