Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Jailbreak za iOS 5.1.1 dolazi za nekoliko dana
ios5.1.1jailbreak

Jailbreak za iOS 5.1.1 dolazi za nekoliko dana

Većina onih koji uživaju u blagodetima jailbreakanog iUređaja svjesni su mukotrpnog procesa koji je neophodan za nastanak jailbreaka svaki put kad Apple izbaci novu inačicu iOSa. Kada je Pod2g na svom blogu nedavno objavio anketu na kojoj je trebalo glasovati za objaviljavanje jailbreaka za iOS 5.1.X ili čekanje na iOS 6, rezultati nisu bili previše iznenađujući. Većina se odlučila glasati za jaibreak sada.

Pod2g je odvojio vrijeme za sve nas i zasukao rukave, a sudeći prema njegovoj današnjoj objavi na Twitteru, posao je završen a sam jailbreak će biti proslijeđen do nas u roku od par dana. Čini se kako je pomoć našao u veteranu jailbreak scene, hakeru pod nazivom Planetbeing (oni sa nešto dužim stažom u praćenju jailbreak svijeta sjetit će ga se kao čovjeka koji je stajao iza projekta “dovođenja” Android OSa na iPhone), te članu Chronic Dev Teama – Pimskeks.

Ako ste nas čitali u posljednje vrijeme onda znate kako je ovaj put bilo dosta komplikacija oko primjene jailbreaka na različitim iUređajima. Listu uređaja koji će dobiti jailbreak možete pogledati na ovome postu. Nadamo se da će svi problemi biti riješeni na vrijeme. Kao i obično, Omizio team će se potruditi da vam obezbijedi prigodan tutorial čim jailbreak bude dostupan.

Update: Absinthe 2.0: Video novog iOS 5.1.1 jailbreak alata.

Update 2: Potvrdjeno, Absinthe 2.0, iOS 5.1.1 iPhone 4S jailbreak izlazi 25.5.2012

Update 3: Absinthe 2.x.x Jailbreak alat izbacen. iOS 5.1.1 jailbreak upute.

 

 • Weco051

  pozdrav..zanima me dal se može otključati baseband od iOS verzije 5.1.1 restoreom SAM activation ticket-a sa otkljucanog 5.0.1 ili se mora napraviti preserve baseband i onda napraviti restore?
  hvala unaprijed na odgovoru :)

  • SAM nema nikakve veze sa basebandom vec sa aktivacijom kombinacije sim kartice i uredjaja. To znaci da se moze otkljucati iOS 5.1.1 ako imas backed up activation tikete sa nize inacice. Bar u teoriji posto ja jos nisam na iOS 5.1.1

   • Weco051

    ok hvala na odgovoru.Pretražio sam puno stranica vezanih uz jailbreak/unlock i svugdje se nalaze tutoriali sa “preserve baseband” nadogradnjom iOS-a..jel provjereno dal funkcionira sa nadogradnjom sa npr iOS 5.0 na iOS 5.1 il slično?

    • Mi nismo provjerili ali je provjereno od strane drugih. O ovome smo vec pisali u detalje. Pronadji postove o SAM-u na omizio stranicama sve ti je tamo. Ako si uradio SAM ticket backup, mozes napraviti upgrade iOS-a i ponovo otkljucati iPhone dok god koristis istu sim karticu.

     • Weco051

      OK.pogledat cu jos.hvala puno na informacijama :)

 • Imam iphone4 na 5.1 dali da ga dignen na 5.1.1?? Hoce biti untether za njega?? Hvla :)