Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Jailbreak za iPhone 5 polako napreduje
iPhone-5-jailbreak-iOS-6

Jailbreak za iPhone 5 polako napreduje

Današnje vijesti pune su imena negdašnjih i aktuelnih jailbreak developera. Prvo smo čuli da je Comex dobio nogu iz applea a sada se na Twitteru javio i Planetbeing koji je prijavio da je postigao značajan uspjeh u svojim naporima da javnosti ponudi jailbreak za iPhone 5.

Planetbeing, ili David Wang po svom “civilnom” imenu,je živa legenda jailbreak scene te je učestvovao u toliko projekata vezanih za jailbreak i unlock da vjerujem da ih se ni sam više ne sjeća po broju. Na Twitteru je objavio da ima spreman gotovo potpun untethered jailbreak za iPhone 5 ali i jedan problem. Taj jailbreak će raditi samo ako imate aktiviran iOS developer račun. Nakon što su ga njegovi fanovi na Twitteru ispitali sva živa i mrtva pitanja, Planetbeing je rekao da neće omogućiti jailbreak samo onima sa developer računima te tako upropastiti čak tri exploita.

Kada će untethered jailbreak za iPhone 5 (ali i ostale uređaje kompatibilne sa iOS 6) biti gotov to još nitko ne zna, ipak volimo vidjeti da postoji napredak.